Ghee, eller klart smør er kendt for sin lækre, bløde konsistens og sin lette nøddeagtige smag.
Ghee er renset for vand og mælkens proteiner (kasein), hvilket gør det laktosefrit og giver det en længere holdbarhed. Det tåler højere temperaturer uden at brænde på, hvilket gør det perfekt til stegning og bålmad.
Ayurveda Ghee:
Ghee er vigtig ingrediens i både indisk madlavning og ayurvedisk medicin.
Hvordan jeg bruger Ghee:
Jeg bruger ghee både til stegning, madlavning og bagning, og jeg foretrækker det på brød og grød frem for almindeligt smør. Ghee er også perfekt til at riste krydderier, da det fremhæver deres smag. Jeg synes, hjemmelavet ghee smager langt bedre end det færdigkøbte, jeg nyder duften af smør, nødde og karamel agtigt duft samt det er en hyggelig boble lyd, når du laver det.
Opskrift på hjemmelavet Ghee:
Opbevaring og Holdbarhed:
Ghee kan opbevares på køkkenbordet i op til 3 uger, men hvis du opbevarer det i køleskabet, kan det holde sig i op til et år. Jeg køber økologisk smør på tilbud og opbevarer det i fryseren, så jeg altid har smør klar til at lave ghee.
Anbefales til:
Ghee er også ideelt til naturferie som campingferie og teltture, da det ikke behøver at opbevares på køl og tåler høje temperaturer som ved bålmad.
Udover madlavning kan ghee også bruges til at smøre på huden eller til salver – Ghee nære huden, gøre den blød og smidig. Det kan også anvendes i urteudtræk til at udvinde essentielle olier fra planter.
Nødvendige cookies er vigtige for, at webstedet fungerer korrekt. Denne kategori inkluderer kun cookies, der sikrer grundlæggende funktioner og sikkerhedsfunktioner på webstedet. Disse cookies gemmer ingen personlige oplysninger.
Eventuelle cookies, som måske ikke er nødvendige for, at webstedet fungerer, og som specifikt bruges til at indsamle brugerens personlige data via analyser, annoncer og andet indbygget indhold, betegnes som ikke-nødvendige cookies. Det er obligatorisk at indhente brugerens samtykke, inden disse cookies køres på dit websted.